'Nygammelt' blognavn og weekend update

Så kom sommeren endelig til København. Min bror med familie har lige været her og timingen  kunne ikke have været bedre. Vi har nydt vejret og cyklet byen rundt og stoppet på dejlige caféer och restauranter. Elsker den her tid hvor byen virkelig viser sig fra sin smukkeste side. Vil du se mere fra de seneste dage så kig ind på min insta: @carolineseverydaydelights . Og ja, bloggen har fået sit gamle navn tilbage igen. Det er langt og måske upraktisk, men jeg kan lide det og har ikke kunne slippe det så nu kører vi på det!  

Dejlig søndag til dig, Kh Caroline

Et Stockholmshjem helt i min smag

Noterede for et styk tid siden på Sannas blog, at et af mine favorithjem i Stockholm er til salg. Da jeg for nogle år siden læste det samme hjem her faldt jeg pladask for det hele. Såå hjemligt, personligt og smukt. Er helt vild med farvenuancerne og kunsten.

Kunne godt tænke mig en af disse klassiske Wegner stole fra Carl Hansen i vores hjem, og en puf med Josef Frank stof ville heller ikke skade:-)

Farven på køkkenet er så skøn og selv om man set mange køkken med hele flisevægge synes jeg stadigvæk det holder, klassisk og industrielt.

Soveværelset er et godt eksempel på at man kan skabe en rolig stemning selv om man leger med farver og nuancer. I øvrigt mgt smukt med den store hortensia i flot porcelænskrukke i vinduet.

Og så det fedeste af alt, et grønt badeværelse! Så forfriskende og cool.

Se endnu fler lækre billeder fra dette hjem hos ejendomsmægleren Per Jansson HER!!

 

Sweet dreams..

Hej!

Sitter och jobbar på en sovrumsartikel till Bolig Magasinet och upptäckte precis, att denna urfina bild som jag tänkt placera på en helsida i tidningen tyvärr redan visats i ett tidigare nummer. Snark.....:-( Men, hittade snabbt en ny bild som var minst lika fin, så nu tänker jag att jag kan dela detta härliga foto med er här på bloggen. Drömmen är ju en fluffig säng som denna, men har vist inte riktigt fått till det här hemma ännu om jag skall vara ärlig. Var kommer bilden från kanske ni undrar? Den kommer från HM Home och om jag inte minns fel är det Lotta Agaton som stylat i Kinfolks lokaler här i Kph.  Well, well, dax att vända tillbaks till jobbet igen. En halvtimme har jag innan jag skall över på skolan och hämta lilla V.

Önskar dig en fortsat fin dag!

Kram C

 

Morgonkaffe hos Jaqueline

Att ha möjligheten att boka in en förmiddagskaffe med en vän som också är egen, är verkligen vardgslyx om du frågar mig. Blir alltid så inspirerad när jag läser Krickelins blogg eftersom hon är väldigt bra på detta, och denna veckan fick jag faktiskt till två 'coffeedates' med min kära vän Jaqueline som bor 5 min från mig. Jaqueline bor i en fin gammal lägenhet med de vackraste fönster och massa fina planter. Blir alltid så inspirerad när jag kommer hem til henne. 

Och här ser ni hennes matsalsfönster som var fullt av spirande växter, så fint!

Jaqueline har faktiskt tre balkonger, och här på köksbalkongen hade hon planterat massa fint efter helgens platskolebesök. Ljuvligt!! 

Är förälskad i denna hörna av vardagsrummet. Fotot är helt fantastiskt, skulle gärna ha mer fotokonst hemma hos oss. 

Nu skall det fixas frukost här hemma. Ser ut som att vädret blir vårigt och härligt idag, så skall helt klart ut och njuta av solen lite senare.

Var rädd om dig och ha en skön söndag!

En fruktansvärd fredag

Fredagen började så fint. Efter att ha lämnat min kära dotter i skolan gick jag en sväng igenom parken med 'Fredagspodden' i mina öron och njöt av all grönska.  På mysiga caféet Ipsen på Gammel Kongevej, mötte jag Jaqueline för en snabb morgonkaffe. Kändes som en väldigt lyxig start på dagen, att kunna starta med bra samtal och sedan gå hem och jobba.

Det var när jag senare på eftermiddagen surfade in på BT som jag upptäckte att något hemskt inträffat i Stockholm. Resten av dagen följde jag nyhetsströmmen på mobilen och tv. I dag går alla mina tankar till dem som drabbats på plats, anhöriga ja alla Stockholmare som precis som jag måste vara i djup chock idag. 

När attacken ägde rum här i Köpenhamn var jag i Sverige. Att resa hem till Danmark dagen efter var en mycket speciell upplevelse. I dag känner jag att det verkligen kan hända var som helst, när som helst. Att en galning kan skapa så mycket ondska skrämmer mig. 

Jag kommer så klart att följa utvecklingen under helgen, men jag kommer sedan att välja att fokusera på kärlek. Jag vill inte vara rädd, jag vill inte begränsas av rädsla. Jag vill inte låta ondskan diktera hur jag skall leva mitt liv.

ALDRIG!

Jag önskar er alla en fin och härlig helg med dem som ni älskar. 

Kram C

 

Energiboost på en tisdag

Att starta upp som egen är tufft, speciellt när man startar från scratch och inte har ett deltidsjobb att luta sig emot. Samtidigt så är det skönt att bestämma över sin egen tid och vara sin egen boss. En sak som är otroligt viktigt är att fylla och ladda kropp och själ god energi. Det är lättare sagt en gjort, men jag gör så gott jag kan. En sak som gör mig gott är att vistas i naturen. Eller ja, natur och natur kan man kanske inte hitta mitt i Köpenhamn, men i parkerna här på Frederiksberg och runt sjöarna kan jag ladda, landa och få en paus.

 Efter lämning i skolan brukar jag strosa över gatan och gå en sväng i Landbohøjskolenshave som jag älskar. Morgonstressen finns liksom inte i naturen utan istället hör man en kör av fågelkvitter. Väldigt helande. Det är så inspirerande att följa årstiderna i parken och speciellt nu när allt håller på att slå ut.

Jag älskar vacker arkitektur och villorna på Frederiksberg är fantastiska och enorma.

carolineflindt-tisdag-17.jpg

Efter min lilla morgonpromenad i tisdags landade jag hos min kära och kloka kompis Jaqueline som ni kan följa här och här. Tog en del bilder som jag kommer dela i ett inlägg senare i veckan. Hon bor fantastiskt fint och hade närmast en hel plantskola i sitt vackra matsalsfönster!

När vi babblat om stort och smått och druckit så väl te som kaffe så begav jag mig vidare till min gamla arbetsplats för en snabbvisit. På vägen hem passerade jag det vackraste av alla vårtecken, vitsippor i strålande solsken och detta fick bli min sista bild innan jag landade på hemmakontoret och några timmars jobb. 

 

Lunchpaus vid Torvehallerne

I måndags landade jag vid Torvehallarna efter ett förmiddagsmöte. Solen sken och det var lunchtid, så jag köpte en härlig lunch hos Palæo(bästa snabbmaten utan gluten och laktos) och slog mig ner på en bänk i solen med utsikt till frukthandlarnas färgglada stånd.

Ni ser ju själva, det var typ jag och alla lediga pensionärer:-)

Efter lunchen blev det en snabbis hos Stilleben som ju är ren och skär njutning 'hver gang'. Hur gullig är inte Inga Sempés lilla gula lampa? 

Mjuka fina små näcessärer med ljuvliga mönster. 

Den nya blomsteravdelningen är väldigt populär enligt Jelena(en av Stilleben ägarna), som jag mötte i butiken. Det förstår jag verkligen, en planta i en 'Stilleben kruka' hade man ju liksom inte tackat nej till:-)

Denna tavla hade gärna fått hänga i vårt sovrum över vår säng. Så lugnande och vacker. 

Känner mig väldigt lycklig för att jag bor i Köpenhamn, som jag älskar så mycket. Vill du ha lite mer Kph inspo så titta in HÄR! 

Hello monday + wisewords of the week

Igår eftermiddag kom våren på riktigt och efter en intensiv vecka och några timmars 'havedag' med föreningen, så landade jag till slut ute på vår älskade balkong med en sen eftermiddagskaffe och boken som jag läser just nu. Gud så härligt det är att läsa. Vill verkligen prioritera detta mer framöver. 

Sparar hela tiden citat som inspirerar och berör och detta kände jag att gärna vill dela med er. 

Ni ser ju själva vilket härligt uterum vi har här uppe på 3:e våning. 

Och jo, en liten rest av lördagens födelsedagskaka slank ner med kaffet. 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: